Полицајци су, одмах, дошли на место догађаја да ураде увиђај, али и да сачекају специјализовану противдиверзиону екипу из ПУ Шабац, која треба да  учини све што је неопходно да се сазна која је бомба и да је евакушу безбедно за на то одговарајуће место.

Брзином светслости градом је процурила вест да је у Основној школи "Јован Цвијић", у дворишту, пронађена бомба. Спроведена је евакуација ђака и наставника. О околностима како се догодило да бомба "залута"  у саму школску зграду још нема никаквих званичних информација...

Фото: В. Митрић

 

 

"Новости" сазнају  бомба је била добро сакривена у шипражја, које се налази између школе  и вртића "Лане", у самом центру града, недалеко од речице Штире. Један ученик ју је пронашао и донео наставнику у школско здање, који је био изненађен. Пошто има разних играчака налик на бомбе, додуше кратко време, мислило се да је тако нешто у питању. Али, врло врзо, схатајући да је враг однео шалу, обавештена је полиција.

Док стручњаци МУП не обаве посао, остаје сумња да ли је у питању такозвана офанзивна или школска бомба. Извесно је да није играчка, као што је јасно да нема везе са дечјом игром. Одакле је бомба стигла до шипражја, једно је од питања за истрагу која је у току.

                            

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".