Policajci su, odmah, došli na mesto događaja da urade uviđaj, ali i da sačekaju specijalizovanu protivdiverzionu ekipu iz PU Šabac, koja treba da  učini sve što je neophodno da se sazna koja je bomba i da je evakušu bezbedno za na to odgovarajuće mesto.

Brzinom svetslosti gradom je procurila vest da je u Osnovnoj školi "Jovan Cvijić", u dvorištu, pronađena bomba. Sprovedena je evakuacija đaka i nastavnika. O okolnostima kako se dogodilo da bomba "zaluta"  u samu školsku zgradu još nema nikakvih zvaničnih informacija...

Foto: V. Mitrić

 

 

"Novosti" saznaju  bomba je bila dobro sakrivena u šipražja, koje se nalazi između škole  i vrtića "Lane", u samom centru grada, nedaleko od rečice Štire. Jedan učenik ju je pronašao i doneo nastavniku u školsko zdanje, koji je bio iznenađen. Pošto ima raznih igračaka nalik na bombe, doduše kratko vreme, mislilo se da je tako nešto u pitanju. Ali, vrlo vrzo, shatajući da je vrag odneo šalu, obaveštena je policija.

Dok stručnjaci MUP ne obave posao, ostaje sumnja da li je u pitanju takozvana ofanzivna ili školska bomba. Izvesno je da nije igračka, kao što je jasno da nema veze sa dečjom igrom. Odakle je bomba stigla do šipražja, jedno je od pitanja za istragu koja je u toku.

                            

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".