Британски медији објавили су снимак који леди крв у жилама. Како се види на видеу који је објавио Дејли мејл, камера је забележила тренутак када пешак прелази пругу, а ка њему иде воз великом брзином. 

Оно што изненађује, јесте чињеница да се човек није ни осврнуо, само је прешао пругу ни не погледавши да ли је безбедно, пише Дејли мејл.

Према писању овог медија, овај језив тренутак забележила је камера у возу који се наводно кретао брзином од 112 километара на сат.

Снимак је направљен у енглеском граду Чекшир, а воз, који је био на редовној линији Лондон Еустон-Глазгов, био је принуђен да се заустави, тако да срећом није ударио пешака.

Острвски медији наводе да максимална брзина возова на овој деоници пруге износи и преко 200 километара на час. На прелазу се пали црвено светло упозорења када није безбедно за прелазак, што је мушкарац са снимка игнорисао.

Луси Џордан, шеф одељења за безбедност Нетворк Раил-а задужен за северозападни део, рекла је да је инцидент 18. јануара могао "да доведе до трагедије".

- Када видим овакве снимке, срце ми увек стане. Разлика од само неколико секунди могла је да доведе до трагедије за овог човека и не могу да умањим опасност у којој је био. Важно је да се подели овај снимак као снажно упозорење другима и да их подсети на наша правила о путним прелазима - рекла је Џорданова.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".