Британац Ијан Тилстон (34) преживео је невероватну саобраћајну несрећу када му је коњ пао на ауто и смрскао му лице до те мере да га је породица препознала само по носу, пише Ливерпоол Ецхо.

Како пише овај британски лист, несрећа се догодила 10. јануара прошле године када је на Тилстонов аутомобил на раскрсници налетео коњ који је побегао са оближње њиве у Северном Велсу. Наводно је, док се возио клизавим путем испред њега нашао коњ који је полетео ка његовом аутомобилу и пао правно на шофершајбну.

Ијан је хитно пребачен у болницу у Салфорду где је обављена операција мозга која му је спасила живот. Након операције уследио је и неколико хируршких захвата како би му се реконструисало лице.

Овај младић је за то време имао два срчана застоја, тешку трауму мозга и пробушено плућно крило, а поред тога и месецима је био у коми, пише Дејли мејл

 

 

Ијанов брат Адам рекао је за Ливерпоол Ецхо да је Иан био у индукованој коми неколико недеља, а да му је потом операциојом одстрањен део лобање.

- Изгледао је у потпуном унакажено након несреће, а ми смо само по носу знали да је то он - искрен је био Адам. 

Ијану су тешке повреде заувек промениле живот, јер је изгубио вид и треба му 24-часовна нега.

– Желе да га отпусте, али нам требамо негде да га пребацимо. Сада покушавамо да трансформишемо кућу наше маме. Желели би да он код куће има некакав квалитет живота. Једноставно желимо да му нешто средимо – каже Адам.

Адам је објаснио да су му лекари рекали да је крварење на мозгу његовог млађег брата најгоре које су икада видели. Међутим, Ијан сада може да говори и такође је у стању да делимично помера десну руку, нешто што се чинило немогућим далеко пре 12 месеци, пише Ливерпоол Ецхо.

Упркос великом напретку, Ијан је претрпео тешко оштећење мозга и сада је слеп и непокретан. Такође, понекад мисли да је 2010. година.

– Био сам на послу и око 9.30 ујутру ме је назвао деда. То је био први пут у животу да сам га чуо да плаче. Помислио сам на најгоре, да је умро. Отишао сам код баке и деке и чекали смо вести. Од тада су нам се животи променили. У почетку смо се припремали на најгоре – присећа се Адам.

Додаје да је прекретница била када је на интензивној нези подигао палчеве према њима.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".