Britanski mediji objavili su snimak koji ledi krv u žilama. Kako se vidi na videu koji je objavio Dejli mejl, kamera je zabeležila trenutak kada pešak prelazi prugu, a ka njemu ide voz velikom brzinom. 

Ono što iznenađuje, jeste činjenica da se čovek nije ni osvrnuo, samo je prešao prugu ni ne pogledavši da li je bezbedno, piše Dejli mejl.

Prema pisanju ovog medija, ovaj jeziv trenutak zabeležila je kamera u vozu koji se navodno kretao brzinom od 112 kilometara na sat.

Snimak je napravljen u engleskom gradu Čekšir, a voz, koji je bio na redovnoj liniji London Euston-Glazgov, bio je prinuđen da se zaustavi, tako da srećom nije udario pešaka.

Ostrvski mediji navode da maksimalna brzina vozova na ovoj deonici pruge iznosi i preko 200 kilometara na čas. Na prelazu se pali crveno svetlo upozorenja kada nije bezbedno za prelazak, što je muškarac sa snimka ignorisao.

Lusi DŽordan, šef odeljenja za bezbednost Netvork Rail-a zadužen za severozapadni deo, rekla je da je incident 18. januara mogao "da dovede do tragedije".

- Kada vidim ovakve snimke, srce mi uvek stane. Razlika od samo nekoliko sekundi mogla je da dovede do tragedije za ovog čoveka i ne mogu da umanjim opasnost u kojoj je bio. Važno je da se podeli ovaj snimak kao snažno upozorenje drugima i da ih podseti na naša pravila o putnim prelazima - rekla je DŽordanova.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".