О свему је уредно сачињена и службена евиденција која је достављена истражиоцима.

Управо је због ових прелазака границе Цвијетића и затражена забрана путовања осумњиченом коју је Суд БиХ јуче и прихватио.

Извор Српскаинфо из истраге открио је да се поменути Цвијетић, те осумњичени Петар Дукић и Александар Николић терете да су од априла 2020. до априла 2021. године организовали криминалну групу чији је задатак био трговина наркотицима на подручју БиХ.

Дрога је набављана од Бојана Цвијетића.

Улога инспектора МУП Републике Српске

Извор Српскаинфо из истраге открива да су кориштењем апликације “Скај” суспендовани инспектор МУП Републике Српске Младен Миловановић за којег је једино и затражен притвор након последњег хапшења и осумњичени Александар Николић, договорили место, време и начин примопредаје дроге.

Након договора суспендовани инспектори МУП Републике Српске Миловановић и Предраг Ватреш вршили продају дроге Николићу на подручју Бањалуке, Витеза и Сарајева.

Осим продаје дроге, Миловановић се са инспекторима МУП Републике Српске Данијелом Ковачићем и Синишом Вукашиновићем терети да је Петру Дукићу јављао поверљиве информације из истраге, односно о крађама луксузних аутомобила.

До које мере су инспектори МУП Републике Српске злоупотребљавали свој положај, говоре подаци из истраге да су чак подметали и туђи ДНК.

Извор из истраге појашњава да су осумњичени Миловановић и Синиша Вукашиновић долазили до тајних података из истраге о украденом аутомобилу “ауди Q5” на подручју Сарајева, а који су указивали да се ауто налази код Петра Дукића и то на његовом аутоотпаду “Мастер” у Бањалуци.

Путем апликације “Скај” инспектори како открива извор, обавештавају Дукића са којим заједно раде на скривању и уништавању украденог аута.

Након овога осумњичени инспектори Данијел Ковачић и Синиша Вукашиновић службеним дописом обавештавају МУП Кантона Сарајево да није ништа утврђено у погледу проналаска украденог аута, иако су ишчитавањем “Скај” апликације наводно знали да је ауто код Дукића.

Осумњичени Миловановић, Ковачић и Вукашиновић, користећи свој положај инспектора у МУП Републике Српске долазе до информација о деловима украденог “пасата Б8” који је украден у Швајцарској.

Након отварање истраге Миловановић путем апликације “Аном” упозорава Дукића, како би овај прикрио трагове о украденом ауту.

Осумњичени инспектор Вукашиновић имао је улогу да у конкретном случају преноси непотпуне информације надлежном тужилаштву, а затим врши и претрес аутоотпада на којем не проналази трагове украденог аута.

Посебно је била занимљива улога инспектора МУП Републике Српске након пријаве о крађи аутомобила “артеон” власништво фирме “Рад инвест”.

Инспектори долазе до информација о крадљивцу аута које је сакривено на подручју Градишке и обавјештавају Дукића да не узима овај ауто.

Миловановић у циљу прикривања трагова осумњиченог у украдени аутомобил убацује длаке које је набавио у фризерском салону, а затим организује превоз украденог аута до Потказарја, а све у циљу његовог враћања.

Чак се осумњичени за крађу аута уредно саслушава у просторијама Полицијске управе Бањалука, али инспектори у записницима и извештају бањалучком тужилаштву констатују да нису откривени извршиоци кривичног дела тешка крађа.

(Српска инфо)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".