Караманлис је рекао да је влада примила грчку железницу у стању „које није примерено за 21. век“.

- Током ове 3,5 године уложили смо све напоре да побољшамо ову реалност. Нажалост, ови напори нису били довољни да спречимо такву несрећу. И веома је тешко за све нас и за мене лично - рекао је он.

Према његовим речима, после овакве трагедије немогуће је да настави да живи као да се никада није догодила.

- Политиком се бавим већ неколико година, али сматрам неопходним елементом наше демократије да грађани наше земље верују политичком систему. То се зове политичка одговорност. Из тог разлога подносим оставку на функцију министра за инфраструктуру и саобраћај - наводи се у саопштењу.

Према његовим речима, он сматра својом дужношћу да то учини као минимални знак поштовања сећања на погинуле људе, „преузимањем одговорности за дугогодишње грешке грчког државног и политичког система”.

Караманлис је изразио саучешће породицама настрадалих.

Око поноћи 1. марта између Атине и Солуна, у близини града Ларисе, дошло је до фронталног судара теретних и путничких возова, који су били на истом колосеку. Према последњим подацима Ватрогасне службе, погинуло је 36 особа. Ватрогасци кажу да ће број погинулих расти. Повређено је око 130 људи, од којих је 72 хоспитализовано. Међу погинулима је много младих - студената који су се враћали из Ларисе и Атине на универзитете у Солун.

Један од разлога трагедије је застарела опрема која није радила, пренела је РИА.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".