У судару путничког и теретног воза у Грчкој, погинуло је више од 30 људи. Несрећа се догодила нешто после 23 сата, а вагони су захваћени пламеном. Спасилачки тимови и даље су на терену.

Спасилац који је на месту несреће, рекао је за медије да је на место инцидента послато 20 волонтера, међутим, није било могуће прићи првим вагонима, управо због огромног пожара.

- Ситуација је била трагична, било је много мртвих. Затекли смо на њивама петоро људи који нису били живи, а у вагонима - углавном у прва три - није било никога живог. Повређени су напустили вагоне у првих сат времена, а после смо износили само мртве - рекао је спасилац.

Говорећи о идентитету настрадалих, спасилац је рекао да су већина њих студенти.

- Већина мртвих које смо пронашли била су мала деца и 80 одсто младића и девојака до 30 година. 

Што се тиче броја жртава, спасилац је проценио да ће мртвих бити много више од 32. 

Идентификација тела

- У болници тренутно рођаци идентификују тела. Међутим, из прва два вагона извукли смо 3 угљенисана тела, било их је тешко препознати. У једном моменту, савладали смо ватру, али унутар два вагона нисмо знали да ли има још људи. Било је и несталих особа, који могу бити било где, у возу, испод вагона или на тотално другом месту.

Подсетимо, најмање 32 особе су погинуле, а 85 повређено у стравичном судару возова у Грчкој, који се синоћ нешто пре поноћи догодио код места Темпеа у близини Ларисе. На првим снимцима након ужасне несреће виде се језиви призори згужваних вагона и пожар које је настао након ударца два воза. У Грчкој је проглашена тродневна национална жалост, преноси грчки Екатемерини.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".