Према британским медијима, Бакингемска палата је издала обавештење о деложацији војводе и војвоткиње од Сасекса након што су Харијеви мемоари објављени у Великој Британији у јануару.

Принц Ендру се већ усељава у њихов некадашњи дом, иако је у почетку био против тога. Без обзира на његову одлуку, Хари и Меган су приморани да напусте резиденцију, остављајући их без јединог преосталог дома у Уједињеном Краљевству.

- Ово свакако означава крај за Харија и Меган у Великој Британији. Ендрју се одупрео идеји да се пресели у Фрогмор котиџ након што му је то понуђено прошле недеље, али Хари и Меган не могу да зауставе деложацију - рекао је извор близак краљевској породици.

Краљевска резиденција се налази на имању Фрогмор у Виндзору, које је Харију и Меган поклонила покојна краљица Елизабета 2018. године за њихово венчање.

Кућа се налази у близини викендице Аделејд, главне резиденције принца и принцезе од Велса, а састоји се од пет спаваћих соба и пространог врта. Реновирање је коштало 2,4 милиона фунти пре него што се пар уселио.

Подсећања ради, вест долази у време припрема за крунисање краља Чарлса у мају и додатно је подстакла спекулације да Хари и Меган можда неће добити позив.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".