Ова млада жена, у својим 20-има, одлучила је због овога да потражи савет стручњака, те напомиње како је прилично сигурна да ни њена мајка не зна за ову тајну, преноси британски Мирор.

Њен тата умро је пре неколико година, а мајка јој је после смрти била сломљена, али обе жене успеле су да врате живот на прави пут и могу да кажу да су сада добро. Пре неколико недеља тетка ове жене, татина сестра, дошла је из Канаде и девојка ју је напокон упознала. Девојка каже да тету није виђела годинама те да није могла да дође на татину сахрану.

- Укратко, отишли смо на ручак, који се претворио у неколико чаша вина, а она ми је рекла да је тата, док је био у браку са мамом, годинама имао љубавницу и да су заједно добили сина. Рекла је да их је мој тата уздржавао и да је повремено виђао сина, али пред крај његовог живота његова веза с том женом се распала. Она и њен син, који је сада тинејџер, живе око осам километара од моје маме - објаснила је жена.

Фото: Профимедиа

 

Њена тета није у редовном контакту са очевом другом породицом, али љубавница њеног оца пронашла је његову сестру те су размениле електронску пошту после смрти неверног мушкарца.

- Шта да радим? Осећам да желим да се повежем са својим полубратом, поготово јер сам јединица, али не бих желела да узнемирим своју маму. Да ли би требало да јој кажем истину? Моја тета сматра да је грешка да узнемирим мајку и да би било најбоље да је оставим са добрим сећањима на тату. Збуњена сам. Молим помоћ - затражила је савет ова очајна девојка од познате колумнисткиње Мирора.

Саветница јој је рекла да мисли да је транспарентност најбоља у већини ситуација, али разуме и став њене тетке. Каже како може са мајком да подели ове нове информације, али да њен тата није ту како би објаснио ствари и поразговарао са мајком – она ће се осећати као да је њен цео брак и живот био лаж. С друге стране, разуме да је девојци тешко јер има полубрата и природно је знатижељна. Саветује је и да би могла да се повеже са њим, а да не каже својој мами, али кад би сазнала, мајка би се осећала издано.

- Мислим да је важно не журити са тим одлукама. Можда још мало поразговарајте са својом тетом о томе и реците јој како се осећате. Барем имаш њу да разговараш о томе. Закључак је да ви најбоље познајете своју маму, па се запитајте хоће ли она моћи да поднесе вест.

БОНУС ВИДЕО: