Ova mlada žena, u svojim 20-ima, odlučila je zbog ovoga da potraži savet stručnjaka, te napominje kako je prilično sigurna da ni njena majka ne zna za ovu tajnu, prenosi britanski Miror.

NJen tata umro je pre nekoliko godina, a majka joj je posle smrti bila slomljena, ali obe žene uspele su da vrate život na pravi put i mogu da kažu da su sada dobro. Pre nekoliko nedelja tetka ove žene, tatina sestra, došla je iz Kanade i devojka ju je napokon upoznala. Devojka kaže da tetu nije viđela godinama te da nije mogla da dođe na tatinu sahranu.

- Ukratko, otišli smo na ručak, koji se pretvorio u nekoliko čaša vina, a ona mi je rekla da je tata, dok je bio u braku sa mamom, godinama imao ljubavnicu i da su zajedno dobili sina. Rekla je da ih je moj tata uzdržavao i da je povremeno viđao sina, ali pred kraj njegovog života njegova veza s tom ženom se raspala. Ona i njen sin, koji je sada tinejdžer, žive oko osam kilometara od moje mame - objasnila je žena.

Foto: Profimedia

 

NJena teta nije u redovnom kontaktu sa očevom drugom porodicom, ali ljubavnica njenog oca pronašla je njegovu sestru te su razmenile elektronsku poštu posle smrti nevernog muškarca.

- Šta da radim? Osećam da želim da se povežem sa svojim polubratom, pogotovo jer sam jedinica, ali ne bih želela da uznemirim svoju mamu. Da li bi trebalo da joj kažem istinu? Moja teta smatra da je greška da uznemirim majku i da bi bilo najbolje da je ostavim sa dobrim sećanjima na tatu. Zbunjena sam. Molim pomoć - zatražila je savet ova očajna devojka od poznate kolumnistkinje Mirora.

Savetnica joj je rekla da misli da je transparentnost najbolja u većini situacija, ali razume i stav njene tetke. Kaže kako može sa majkom da podeli ove nove informacije, ali da njen tata nije tu kako bi objasnio stvari i porazgovarao sa majkom – ona će se osećati kao da je njen ceo brak i život bio laž. S druge strane, razume da je devojci teško jer ima polubrata i prirodno je znatiželjna. Savetuje je i da bi mogla da se poveže sa njim, a da ne kaže svojoj mami, ali kad bi saznala, majka bi se osećala izdano.

- Mislim da je važno ne žuriti sa tim odlukama. Možda još malo porazgovarajte sa svojom tetom o tome i recite joj kako se osećate. Barem imaš nju da razgovaraš o tome. Zaključak je da vi najbolje poznajete svoju mamu, pa se zapitajte hoće li ona moći da podnese vest.

BONUS VIDEO: