Полицијска управа града Загреба објавила је данас саопштење о масовном тровању полицајаца у том граду. Како кажу, најмање осам полицајаца осетило је тегобе након конзумације хране припремљене у једном од ресторана Полицијске управе загребачке, пише Индекс.

Троје полицијских службеника затражило је лекарску помоћ, а за сада нема информација о томе да ли је неко од службеника хоспитализован.

Информације које за сада постоје указују да су сви службеници који су потражили лекарску помоћ конзумирали храну у истом загребачком ресторану. 

Одмах затворен ресторан

Одмах по сазнању, до даљњег је обустављен рад ресторана, припремљени су узорци хране за анализу, а о догађају је обавиештена санитарна инспекција и Завод за јавно здравство. У току је спровођење надзора над радом сегмента услужних послова који се односи на угоститељство.

Први такав случај

Дневно се у ресторану припреми око 850 топлих оброка.

Намирнице Полицијске управе загребачке складиште се у сувом складишту, у фрижидерима и замрзивачима одвојене по алергенима и типу намирница, а све у складу с условима чувања истакнутима на оригиналним декларацијама намирница од стране произвођача. Набавку намирница проводи Министарство унутрашњих послова Хрватске.

Из полиције наводе да је ово први случај овог типа. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".