Policijska uprava grada Zagreba objavila je danas saopštenje o masovnom trovanju policajaca u tom gradu. Kako kažu, najmanje osam policajaca osetilo je tegobe nakon konzumacije hrane pripremljene u jednom od restorana Policijske uprave zagrebačke, piše Indeks.

Troje policijskih službenika zatražilo je lekarsku pomoć, a za sada nema informacija o tome da li je neko od službenika hospitalizovan.

Informacije koje za sada postoje ukazuju da su svi službenici koji su potražili lekarsku pomoć konzumirali hranu u istom zagrebačkom restoranu. 

Odmah zatvoren restoran

Odmah po saznanju, do daljnjeg je obustavljen rad restorana, pripremljeni su uzorci hrane za analizu, a o događaju je obavieštena sanitarna inspekcija i Zavod za javno zdravstvo. U toku je sprovođenje nadzora nad radom segmenta uslužnih poslova koji se odnosi na ugostiteljstvo.

Prvi takav slučaj

Dnevno se u restoranu pripremi oko 850 toplih obroka.

Namirnice Policijske uprave zagrebačke skladište se u suvom skladištu, u frižiderima i zamrzivačima odvojene po alergenima i tipu namirnica, a sve u skladu s uslovima čuvanja istaknutima na originalnim deklaracijama namirnica od strane proizvođača. Nabavku namirnica provodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske.

Iz policije navode da je ovo prvi slučaj ovog tipa. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".