Šarmantnu Kristinu Radenković (42) domaća javnost dobro zna kao voditeljku RTS-a, gde godinama vodi kvizove "Slagalica" i "Stigni me ako znaš".

Pored toga, ona je učestvovala u mnogim drugim uspešnim projektima, uključujući emisiju koja je pratila Svetsko prvenstvo u Kataru, zatim Pesmu za Evroviziju, bila je deo srpske delegacije na prošlogodišnjoj Evroviziji u Torinu...

Međutim, malo je poznato da je Kristina Radenković – glumica. I, štaviše, zabeležila je uloge u nezaboravnim TV ostvarenjima.

Kristina Radenković rođena je u Novom Sadu, gde je trenirala tenis i bavila se džez baletom. Uskoro je, kao gimnazijalka, postala članica francuske dramske sekcije, a potom pošla na radionicu glume kod Milana Pletela Pledže.

Foto: Jutjub printskrin/Milan Radulovic

 

 

Iako je najpre upisala turizmologiju na Prirodno-matematičkom fakultetu, posle završene prve godine je prešla na Akademiju umetnosti u Novom Sadu, gde je diplomirala glumu na klasi Bora Draškovića s prosečnom ocenom 9,2.

Usledilo je više pozorišnih uloga, a prvu zapaženu na televiziji zabeležila je u seriji "Ono kao ljubav", koja se emitovala 2009. godine.

Kristina je u ovoj nezaboravnoj komediji igrala lik Saške, rame uz rame sa Sergejem Trifunovićem, LJubomirom Bandovićem, Bojanom Stefanović, Sonjom Kolačarić..

Uz to, naredne godine se pojavila u ulozi profesorke Miljane u seriji "Priđi bliže", a 2018. smo je zapazili i u seriji "Nemanjići: Rađanje kraljevine".

Što se tiče pozorišta, koje je velika Kristinina ljubav, nju smo poslednjih godina gledali u predstavama "Sex Bomb", "Upravnikovanje", "Ogovaranje", "Via Balkan", "Mirandolina"...