А. М. (16), његов брат од стрица С. М. (16) и И. Д. (16), који су погинули у стравичној саобраћајној несрећи у петак увече код Рожаја, сахрањени су јуче на локалном гробљу у свом селу.

Несрећа се, подсетимо, догодила у петак око 22.30, када је А. М., који је управљао возилом "ауди А3", у кривини код места Зелени на магистралном путу Рожаје-Баћ изгубио контролу над возилом и сурвао се у провалију реке Ибар. Четврти малолетник који је био с њима у колима смрти, Ф. Д. (17), брат од стрица погинулог И. Д., задобио је тешке повреде и налази се у Клиничком центру Црне Горе.

Фото: Принтскрин друштвене мреже

 

 

Бахато возио

- Породице су неме од бола, С. М. је син јединац и његови родитељи не проговарају од туге, само одмахују главом и не верују каква их је трагедија задесила. С друге стране, повређени Ф. Д. је такође јединац и његови се моле да он преживи - каже мештанин Рожаја и додаје:

- Две куће су завијене у црно, а прича се да су огорчени на породицу возача А. М, јер је без возачке дозволе возио "ауди а3", који су му родитељи купили иако није положио испит.

Фото: Принтскрин друштвене мреже

 

 

Саговорник Курира каже да су очевици на месту несреће рекли да је "ауди" буквално летео од брзине.

- Малолетник вози "ауди" већ неко време, а купио му га је наводно отац, и сви су приметили да вози брже и усред бела дана. Поједини су огорчени на саму чињеницу и неодговорност родитеља који су му то дозволили - каже мештанин и наставља:

Фото: Принтскрин друштвене мреже

 

 

- Кобне вечери А. М. је мајка позвала, кад је био у близини куће, да јој купи неке намирнице и он ју је послушао. Вратио се с братом и најбољим пријатељима до Рожаја, али је приликом велике брзине у кривини слетео у амбис канјона реке Ибра.

Како наводи саговорник, његова мајка је неутешна јер кривицу сваљује на себе и то што га је вратила опет до града.

- Несрећна жена криви себе, јер су младићи настрадали зато што су је послушали. Сви покушавају да јој објасне да је судбина тако хтела, али она то и даље не може да прихвати - каже извор.

Борба за живот

Тинејџери су се кобне вечери срели у кафићу у граду, а онда су колима смрти кренули кући. Међутим, на путу до куће позвала их је А. М. мајка да се врате до продавнице, што су они и урадили. На том повратку до града завршили су у провалији дубокој 20 метара, с преврнутим аутом. Повређени малолетник Ф. Д. је први извучен из "аудија А3".

- Пошто се несрећа догодила на делу пута где је насеље, људи су чули стравичне ударце и изашли су на улицу, па су позвали Хитну помоћ и полицију. Чули смо да је повређени Фазлија први извучен из кола, а да су остала тројица била у колима без знакова живота - каже извор и додаје:

- Обдукција ће показати од којих повреда су преминули, али прича се да нису имали видљиве повреде на себи, већ да су се удавили.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".