Зоран Марјановић из Борче, који је првостепено осуђен на 40 година затвора због убиства супруге, певачице Јелене Марјановић, чека у притвору Централног затвора у Београду одлуку о својој жалби на пресуду Вишег суда.

Према причи извора Курира, Марјановић живи за тренутак када му у посету дођу деца.

Пресуда на 698 страна

Марјановић се од јула 2022, када је пресуда изречена, налази у ћелији зграде у Бачванској улици са још неколико притвореника.

- До сада није правио проблеме. Углавном чита, а доста времена проводи у молитви. Породица му редовно долази у посету, син из првог брака, као и брат и снаја... Они му доносе храну и неопходне ствари - каже за Курир извор близак овој породици и додаје:

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

- Ипак, највише се обрадује када види најближе. Они су му смисао живота, буквално живи за долазак. После посета много се боље осећа. Нема никаквих захтева, само му је важно да се види с децом.

Подсетимо, у пресуди написаној на 698 страна наводи се да је Зоран супругу Јелену убио на свиреп и подмукао начин у априлу 2016. године. Судија Јелена Шкулић прочитала је 22. јула 2022. у судници Вишег суда у Београду образложење пресуде и навела да није био у питању савршен злочин.

- Суд стоји при чврстом уверењу и са свим чињеничним доказима да је Зоран Марјановћ крив и осуђујемо га на 40 година. Несумњиво је да је Зоран Марјановић на свиреп и подмукао начин убио своју супругу певачицу Јелену Марјановић, при чему је био свестан свог злочина - рекла је она у детаљном образложењу пресуде, а навела је и да је убица имао јаке емоције према жртви.

Фото: Архива Новости

 

Негира злочин

Зоран Марјановић никада није признао овај злочин и све време тврди да је невин. Његова одбрана уложила је жалбу на првостепену пресуду, а још се очекује одлука Апелационог суда, који ће ову пресуду потврдити или суђење вратити на сам почетак.

- Пресуда је донета без иједног персоналног доказа, није постојао нико да га је видео да је урадио то кривично дело, као што ни на њему ни на њој није пронађен никакав траг који би упућивао на такав закључак - изјавио је адвокат Никола Думнић, један од Зоранових бранилаца.

- Утврђено је да је дете способно да сведочи и да није подложно конфабулацији или манипулацији. Дете је тврдило да се све време налазило са оцем и то је кључно! То не тврди само дете, већ и сигурносне камере. Зато је ова пресуда скандалозна.

Фото: Танјуг/ Сава Радовановић

 

Иначе, о жалби на пресуду Марјановићу одлучиваће веће од пет судија Апелационог суда јер је реч о тешком убиству и високој казни затвора.

Марјановић после пресуде: Како ја да знам ко је убио Јелену

После изрицања пресуде од 40 година затвора, Марјановићу је одређен притвор.

- Како ја да знам ко је убио Јелену? Немам појма шта ће сада бити - рекао је Зоран Марјановић.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".