A. M. (16), njegov brat od strica S. M. (16) i I. D. (16), koji su poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u petak uveče kod Rožaja, sahranjeni su juče na lokalnom groblju u svom selu.

Nesreća se, podsetimo, dogodila u petak oko 22.30, kada je A. M., koji je upravljao vozilom "audi A3", u krivini kod mesta Zeleni na magistralnom putu Rožaje-Bać izgubio kontrolu nad vozilom i survao se u provaliju reke Ibar. Četvrti maloletnik koji je bio s njima u kolima smrti, F. D. (17), brat od strica poginulog I. D., zadobio je teške povrede i nalazi se u Kliničkom centru Crne Gore.

Foto: Printskrin društvene mreže

 

 

Bahato vozio

- Porodice su neme od bola, S. M. je sin jedinac i njegovi roditelji ne progovaraju od tuge, samo odmahuju glavom i ne veruju kakva ih je tragedija zadesila. S druge strane, povređeni F. D. je takođe jedinac i njegovi se mole da on preživi - kaže meštanin Rožaja i dodaje:

- Dve kuće su zavijene u crno, a priča se da su ogorčeni na porodicu vozača A. M, jer je bez vozačke dozvole vozio "audi a3", koji su mu roditelji kupili iako nije položio ispit.

Foto: Printskrin društvene mreže

 

 

Sagovornik Kurira kaže da su očevici na mestu nesreće rekli da je "audi" bukvalno leteo od brzine.

- Maloletnik vozi "audi" već neko vreme, a kupio mu ga je navodno otac, i svi su primetili da vozi brže i usred bela dana. Pojedini su ogorčeni na samu činjenicu i neodgovornost roditelja koji su mu to dozvolili - kaže meštanin i nastavlja:

Foto: Printskrin društvene mreže

 

 

- Kobne večeri A. M. je majka pozvala, kad je bio u blizini kuće, da joj kupi neke namirnice i on ju je poslušao. Vratio se s bratom i najboljim prijateljima do Rožaja, ali je prilikom velike brzine u krivini sleteo u ambis kanjona reke Ibra.

Kako navodi sagovornik, njegova majka je neutešna jer krivicu svaljuje na sebe i to što ga je vratila opet do grada.

- Nesrećna žena krivi sebe, jer su mladići nastradali zato što su je poslušali. Svi pokušavaju da joj objasne da je sudbina tako htela, ali ona to i dalje ne može da prihvati - kaže izvor.

Borba za život

Tinejdžeri su se kobne večeri sreli u kafiću u gradu, a onda su kolima smrti krenuli kući. Međutim, na putu do kuće pozvala ih je A. M. majka da se vrate do prodavnice, što su oni i uradili. Na tom povratku do grada završili su u provaliji dubokoj 20 metara, s prevrnutim autom. Povređeni maloletnik F. D. je prvi izvučen iz "audija A3".

- Pošto se nesreća dogodila na delu puta gde je naselje, ljudi su čuli stravične udarce i izašli su na ulicu, pa su pozvali Hitnu pomoć i policiju. Čuli smo da je povređeni Fazlija prvi izvučen iz kola, a da su ostala trojica bila u kolima bez znakova života - kaže izvor i dodaje:

- Obdukcija će pokazati od kojih povreda su preminuli, ali priča se da nisu imali vidljive povrede na sebi, već da su se udavili.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".