Тинејџер који је убио две сестре у Великој Британији, пошто је веровао да је склопио језиви пакт са демоном, осуђен је на најмање 35 година затвора, преноси Скy Неwс.

Дањал Хусеин (19) никада није објаснио свој мотив, али су детективи у његовом дому пронашли руком писани "уговор" са "моћним краљем Луцифером" у коме је обећао да ће жртвовати жене у замену за велики добитак на лутрији. Хусеин је "уговор" потписао својом крвљу.

 

 

Он се терети да је избо ножем сестре Бибау Хенри и Никол Смолман док су плесале саме у парку касно увече након журке са пријатељима у јуну 2020. године на прослави Бибиног 46. рођендана.

Говорећи након изрицања пресуде у Олд Бејли суду у Лондону, њихова мајка, Мина Смолман, рекла је да је "правда задовољена за њене прелепе девојке", али је обећала да ће спречити да Хусеин икада буде пуштен из затвора.

Хусеин је негирао убиство, али није дао исказ и осуђен је након суђења у јулу, а казна је одложена због психијатријских извештаја.

Појавивши се данас на изрицању пресуде путем видео линка из затвора Белмарш из "разлога повезаних са КОВИД-ом", судија Випл осудила га је на доживотни затвор са минималном казном од 35 година.

Она је Хусеину рекла:

- Пронашао си ове две жене. Нису те познавале. Изненадио си их, уплашио си их и убио си их.

Судија је рекла да су животи најмилијих његових жртава "разбијени" и позвао се на изјаву мајке сестара о утицају на жртву која је описала да је "прогони" сазнањем о томе како су њена деца патила.

О пакту са ђаволом, судија је рекао: "Сигуран сам да сте извршили ова убиства као део те погодбе за богатство и моћ."

 

 

- Колико год да је пакт изгледао бизарно, то је био део његовог система веровања - додала је она.

Хусеин је убо Никол 28 пута, а Бибу осам пута пре него што је побегао са лица места иако је посекао и себе током напада, а његов ДНК и снимци надзорних камера су довели полицију на његов праг месец дана касније.

У "уговору" који је пронађен у његовој спаваћој соби, Хусеин је обећао да ће "извршити најмање шест жртвовања сваких шест месеци све док сам слободан и физички способан" и написао да ће "жртвовати само жене".

(Блиц)