Један од демонстраната, припадника групе Инсулате Бритаин, Метју Тали, залепио је лице за асфалт током протеста, али се касније покајао и признао да му то и није био један од паметнијих потеза у животу.

- Направио сам то да покажем да је ситуација критична. Хтео сам да предузмем екстремну акцију да бих приказао колико је екстремна ситуација у којој се налазимо - објаснио је најпре Тали за The Telegraph. Међутим, када су га саборци "одлепљивали" користећи маказе којима су одсекли углавном косу која га је спајала са асфалтом, признао је да му овај "перформанс" није требао.

- Ово није био један од мојих бољих потеза - рекао је новинару. На питање да ли га је страх да ће се повредити у покушају одлепљивања лица, рекао је "Па ево, видећемо да ли ће ми кренути крв..."

Да иронија буде већа, убрзо након што су га одвојили од асфалта, несрећни Тули је ухапшен заједно са још 50 особа који су протестовали.

Иначе, група демонстраната под називом "Insulate Britain" врло је активна у погледу протеста и апела за заштиту животне средине. Блокирање саобраћаја представља једно од препознатљивих обележја њихове борбе. У протестима често истичу захтеве да се стамбене зграде у Великој Британији топлотно изолују до 2030. године.