Како преноси The Sun, надолазећа пета сезона требала би садржи и сцене фамозног Дајаниног интерјвјууа у емисији "Панорама" са Мартином Басхиром, у којем је "Лејди Ди" открила неке детаље и рекапитулирала брак са прицом Чарлсом и заједнички живот у краљевској палати.

 У интервјуу су изнешене тврдње које не бацају баш позитивно светло на краљевску породицу, а и већ по објављивању спорног интервјууа многи су оптуживали Басхира да је гостовање принцезе у емисији обезбедио преваром. 

Принц Вилијам једном је приликом изнео је тврдњу да је новинар и водитељ Мартин Басхир наговорио Ерла Спенцера, брата принцезе Дајане, да га упозна са сестром, са циљем да осигура скандалозан интервјуу  који - Није вјеродостојан и не би се више никада требао емитирати - истакао је тада као одговор новинарима на питање шта мисли о поменутој емисији.

Творци серије Дајанин интервју сматрају кључним тренутком у петој сезони, рекао је извор за The Sun. - Бурни брак између принца Чарлса и "Лејди Ди" довео је до њеног гостовања у Панорами, а последице те одлуке одредиле су њене последње месеце - истакнуо је извор.

У спорном интервјуу, Дајана је признала да је имала аферу, али се и осврнула и на Чарлсову аферу са његовом садашњом супругом Камилом. 

- Пуно средстава се улаже у ову сезону. "Круна" је позната по истицању прича којих се чланови краљевске породице не желе сећати - додао је извор. 

Чињеница да краљевска породица не воли да износи "прљав веш" и говори о спорним моментима из живота "Лејди Ди" потврђује и недавна изјава принца Вилијама који се на скандал осврнуо након што су га питали о извештају лорда Дyсона у којем су истражене околности интервјуа. 

Пета сезона уједно је и претпоследња сезона "Круне", а гледаоци ће добити још бољи увид у брачни однос Лејди Ди ( коју тумачи глумица Елизабет Дебецки) и принца Чарлса (кога тумачи Доминик Вест).

Иначе, тема серије прати владавину Краљице Елизабете од самих почетака, као и многе значајне тренутке у животу краљевске породице, попут брака принца Чарлса и принцезе Дајане која се у серији појавила тек у четвртој сезони. 

(индекс.хр)