Осим дроге пронађена је и мања количина оружја; оружје с пригушивачима с више стотина метака, килограм пластичнога експлозива велике разорне моћи. Полиција је због повезаности с пронађеном дрогом ухапсила двојицу мушкараца, од који је један држављанин Србије, а други Хрватске.

Према незваничним сазнањима хрватског листа Јутарњи, највећи део ове дроге, око 320 килограма, односи се на марихуану, али пронађено је око 170 килограма таблета екстазија, стотинак килограма амфетамина у праху и течне амфетаминске базе. Заплењена дрога процењује се на око милион евра.

Због тајности читавог криминалистичког истраживања, није било могуће сазнати детаље ове велике заплене, а поготово како је полиција открила локацију на којој је пронађена дрога, односно да ли је реч о случајном налазу или о планираној акцији. Такође остаје непознато да ли је дрога била у транзиту или намењена хрватском тржишту.

Пре тачно отприлике годину дана полиција је у једном стану у Средишћу пронашла слично складиште у којем је пронађено десетак врста разних дрога и то у импресивним количинама.

(Јутарњи)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".