Мушкарац из Алабаме умро је након што га је полиција неколико сати оставила везаног у замрзивачу у затвору или сличном хладном окружењу, наводи се у тужби коју је поднела његова породица, а коју преносе амерички медији.

Антони Мичел (33) ухапшен је након што је наводно пуцао из пиштоља током полицијске интервенције због дојаве о погоршању његовог менталног стања. Мичел је након тога 14 дана провео у затвору, а 26. јануара је без свести одвезен у болницу на задњем седишту полицијског аутомобила, стоји у тужби и снимку.

Телесна температура од 22°Ц

Када је стигао у болницу, Мичелова телесна температура износила је 22°Ц. Лекар хитне помоћи покушавао га је да га реанимира три сата, а затим је прогласио смрт.

- Нисам сигуран под којим је околностима пацијент био у затвору, али тешко је разумети да неко развије температуру од 22°Ц док је затворен у затвору - написао је лекар хитне помоћи у својој медицинској документацији, наводи се у тужби. "Не знам да ли је могао да буде изложен хладном окружењу. Верујем да је хипотермија била крајњи узрок његове смрти."

Према тужби поднесеној у понедељак, Мичел је "вероватно" био у замрзивачу затворске кухиње завезан за столицу или остављен сатима у неком другом хладном окружењу.

- Према информацијама које смо примили, верујемо да је то био затворски замрзивач или фрижидер, али у овом тренутку немамо видео који би то потврдио - рекао је адвокат Вилијам Смит за Вашингтон Пост. "Верујемо да шерифова канцеларија има видео који показује што му се тачно догодило -.

Полиција лагала

У тужби се наводи да су, док је Мичел лежао го у својој ћелији 25. јануара, "бројни службеници затвора и медицинско особље дошли до отворених врата његове ћелије како би га посматрали и забављали се његовим стањем", уместо да позову помоћ.

Видео снимак који је поделио затворски службеник приказује полицајце како онесвешћеног Мичела носе у полицијско возило. Према тужби, то је у супротности с ранијом изјавом шерифове канцеларије да је био "будан и при свести кад је напустио установу и стигао у болницу".

На снимку сигурносне камере из затвора, два запослена носе Мичела, без носила, према полицијском аутомобилу у простору за утовар затвора.

Отпуштена службеница која је проговорила

Постоји снимак Тонијеве последње ноћи у притвору коју је најприје снимила и поделила Карен Кели, затворска службеница из окружног затвора која је у међувремену отпуштена. Кели је у одвојеној тужби поднесеној у уторак навела да је отпуштена због инцидента.

Кели је тужила шефа станице округа Волкер и неколико полицајаца јер су јој дали отказ након што је проговорила о злостављању затвореника. Канцеларија шерифа округа Волкер одбила је да коментарише ове наводе.

Пуцао на полицајце

Антони Мичел стигао је у кућу свог рођака Стива Мичела 12. јануара. Према тужби, Стив је схватио да његов братић није добро и да "говори заблуде" и да му је "озбиљно потребна психијатријска помоћ". Анхони Мичел је имао историју зависности о дрогама и живео је сам од смрти свог оца 2022. године.

Стив је покушао да контактира канцеларију шерифа округа Волкер ради провере здравственог стања, али они нису одговарали на позиве па је контактирао хитну.

Када су полицајци на крају стигли до Мичелове куће, он је "испалио најмање један хитац" на њих "пре него што се повукао у шумовито подручје", рекли су у изјави од 13. јануара. У саопштењу се наводи да је Мичел био "дезоријентисан" када је приведен у затвор под оптужбом за покушај убиства.

(Индеx.хр)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".