Велик певач, Шабан Шаулић погинуо је у Немачкој у Биелефелду.  ПОн је отишао на наступ, а његови најближи нису ни слутили да га више никада неће видети. Иза њега остале су бројне песме без којих весеља нису весеља и које ће се певати, верујемо још доста дуго. Данас у 11 часова на Новом гробљу пријатељи и породица обележавају годишњицу Шаулићеве смрти.  

Фото: Ненад Живановић

 

Заједно се са пријатељем и кумом упутио колима ауто-путем ка аеродрому. На деоници пута у околини Билефелда, код места Гитерслох, аутомобилом су успорили због ситуације на путу. У том тренутку на аутомобил у ком се налазио певач налетео је други аутомобил и при великој брзини се закуцао у њих! "Сеат" се од силине ударца закуцао у банкину, а аутомобил је готово потпуно био смрскан.

Турчин Алсин Левент је ишао прекомерном брзином, већом од 180 километара на час када је ударио у возило у ком је био певач са кумом и возачем. Левент је био под дејством алкохола и управљао је без возачке дозволе "маздом" која је била у његовом власништву.  Пре него што је дошло до несреће, немачки суд је дан пре издао налог за Левентово хапшење.  

Шабанов возач и музичар Мирсад Керић преминуо је у болници у Немачкој 18. фебруара услед тешких повреда главе које је задобио у несрећи, док је једини преживели у аутомобилу смрти Шаулићев кум Слободан Бобан Стојадиновић.

Шабанов убица осуђен је на три године и три месеца. 

(Пинк)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".