Velik pevač, Šaban Šaulić poginuo je u Nemačkoj u Bielefeldu.  POn je otišao na nastup, a njegovi najbliži nisu ni slutili da ga više nikada neće videti. Iza njega ostale su brojne pesme bez kojih veselja nisu veselja i koje će se pevati, verujemo još dosta dugo. Danas u 11 časova na Novom groblju prijatelji i porodica obeležavaju godišnjicu Šaulićeve smrti.  

Foto: Nenad Živanović

 

Zajedno se sa prijateljem i kumom uputio kolima auto-putem ka aerodromu. Na deonici puta u okolini Bilefelda, kod mesta Gitersloh, automobilom su usporili zbog situacije na putu. U tom trenutku na automobil u kom se nalazio pevač naleteo je drugi automobil i pri velikoj brzini se zakucao u njih! "Seat" se od siline udarca zakucao u bankinu, a automobil je gotovo potpuno bio smrskan.

Turčin Alsin Levent je išao prekomernom brzinom, većom od 180 kilometara na čas kada je udario u vozilo u kom je bio pevač sa kumom i vozačem. Levent je bio pod dejstvom alkohola i upravljao je bez vozačke dozvole "mazdom" koja je bila u njegovom vlasništvu.  Pre nego što je došlo do nesreće, nemački sud je dan pre izdao nalog za Leventovo hapšenje.  

Šabanov vozač i muzičar Mirsad Kerić preminuo je u bolnici u Nemačkoj 18. februara usled teških povreda glave koje je zadobio u nesreći, dok je jedini preživeli u automobilu smrti Šaulićev kum Slobodan Boban Stojadinović.

Šabanov ubica osuđen je na tri godine i tri meseca. 

(Pink)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".