Како је навело Министарство унутрашњих послова у објави на Фејсбуку, Зиги је потврдио сумње да се испод рушевина налази жива особа, коју су извукле стране спасилачке службе на терену.

"Зиги је још једном показао зашто га сматрамо равноправним чланом Специјалистичког тима за спасавање из рушевина Сектора за ванредне ситуације", наводи се у објави. 

Вођа специјалног тима спасилаца МУП-а Србије Давор Видовић рекао је су током данашњег дана припадници Сектора за ванредне ситуације радили на више локација претраге терена за несталима у Турској.

"Током тих акција, извучено је више тела настрадалих особа и организована је подршка страним тимовима у претрази терена, коришћењем специјалистичке опрема и спасилачког пса", изјавио је Видовић за РТС.

 

 

Истакао је да је ситуација на терену и даље веома драматична и поручио да ће чланови тима остати на терену докле год се од њих то захтева.

Након разорног земљотреса који је у понедељак погодио Туску и Сирију, 45 припадника Специјалистичког тима за спасавање из рушевина Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрасњих послова из Београда, Новог Сада, Крагујевца, Ужица, Ваљева, Ниша и Бора, као и спасилачки пас Зиги послати су да помогну турском народу.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".