- Било је сукоба међу групама - рекао је један портпарол аустријске војске, како је пренео АФП на Твитеру, док је потпоручник аустријских оружаних снага додао да има извештаја и о пуцњави.

Тај представник војске није пружио више појединости о каквим сукобима се ради.

- Аустријске снаге су се склониле у камп с другим међународним организацијама и чекају упутства - навео је војни портпарол.

Фото: Профимедиа

 

Немачка обуставља спасилачке операције

Немачка је такође обуставила рад на спасавању и пружању помоћи на месту смртоносног земљотреса у Турској због безбедносних забринутости, након сличног потеза Аустрије.

Немачка савезна агенција за техничку помоћ (ТХВ) обуставила је своје спасилачке операције због промене безбедносне ситуације у региону Хатај, објавила је та организација у саопштењу.

- У последњих неколико сати безбедносна ситуација у региону Хатај се јасно променила. Све је више извештаја о сукобима између различитих група. Тимови за потрагу и спасавање ИСАР Немачке и ТХВ ће стога за сада остати у заједничком базном кампу. ИСАР и ТХВ ће наставити са радом чим АФАД процени да је ситуација безбедна - наводи се у саопштењу.

Фото: Профимедиа

 

Хрватски тим добио обавештење

- Учините све што је у вашој моћи да ваш тим буде сигуран, осигурајте посматраче који пазе на подручје у којем радите те имајте на уму да морате бити спремни да напустите место потраге истог трена- поручено је хрватском тиму који ради на спасавању људи затрпаних у рушевинама након земљотреса, преноси 24 сата.

Како наводи хрватски портал, хрвватски спасилачки тим је примио обавештење услед "све већих тензија у региону"

(24 сата.хр, Индекс.хр, Танјуг)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".