Своју каријеру је започео у мањим локалним клубовима пре него што га је тражио Оксер и ту започиње своју европску каријеру. Показао се као успешан играч, помогавши клубу да дође до прве историјске титуле Оксера.

Запазили су га клубови из Милана те је прво заиграо за Интер где је освојио Куп УЕФА, чак постигавши победоносни гол у четвртини финала против Шалкеа.

Убрзо је ипак одлучио да каријеру настави у истом граду у другим бојама, прешавши у Милан. За "росонере" је одиграо свега четири утакмице, а успео је и да се упише једном као стрелац.

 

Послат је у Енглеску на позајмицу у Дерби Каунти где је помогао тиму да остане изнад зоне испадања. Од 42 поена колико је Дерби освојио те године, 31 је био са Тарибо Вестом у екипи.

Наредне сезоне је продат у Кајзерслаутерн где се није баш добро снашао, те је због неслагања са управо после 10 утакмица и отпуштен. Тренирао је са Манчестер Ситијем, али није дошло до потписа.

Партизан

Фото: МВ

 

Ипак, почетком 2003. године је потписао уговор са шампионом Србије и Црне Горе, Партизаном. Први гол за црно-беле је постигао против Војводине и под Лотар Матеусом је дошао и до титуле. Показао се као веома битан играч у Партизановом наступу у Лиги шампиона те године, али је, ипак, наредне године напустио клуб. Каријеру је наставио у арпаском свету.

Бивши председник београдских црно-белих Жарко Зечевић је изјавио да је Тарибо Вест 12 година старији него што тврди.

- Рекао сам Бјековићу: ‘Ненаде, ау, какав је Тарибо играч, дај да га доведемо.’ Био је слободан играч. Мислим да је тада имао 40 година, а пријављивао је 28! Нама је, ипак, одрадио невиђен посао. То је био сјајан потез клуба - говорио је Зечевић за “Спортски журнал” 2013. године.

Пронашао Бога

 

 

Био је веома предан хришћанству и признао је да је користио разне начине који би му помогли у игри. Наравно, у питању није допинг, већ је користио магију и помоћ "разних травара". Ипак, касније је увидео грешку у својим делима.

- Када сам се срео са Богом био сам поново рођен. Открио сам да су ове моћи биле немоћне. То је био само начин да скупљају новац - рекао је он за нигеријске медије.

 

 

Он је након фудбалске каријере ипак постао свештеник у протестантској цркви. Он тврди да је то постао након што је "видео Бога".

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".