Позната је по бројним песмама које су певаче подигле до славе, а мало ко зна да их је она написала. 

- Гледала сам како да нађем пут, лепо пишем, музикална сам, дипломирала сам на Пољопривредном факултету, а у то време сам спремала један од последњих испита и дипломирала сам на винима. Фирме су пропадале, било је јако тешко време, ја учим а не знам зашто учим јер посла нема, плате су тада биле 5 немачких марака. Изнајмљивала сам стан у Београду и поред мене је био један Кеба који је свирао хармонику, тај Кеба ми се на главу попео и ја као перфектни слухиста када он промаши нешто не могу да га слушам, он ни ритма ни ништа. Одем на трафику и купим Сабор. Одем у радио Смедерево код једног композитора и тамо певачица Живкица Милетић чувена, она ми је била прва на тапету, није баш била позната, па нисам ни ја и тако ћемо да кренемо. Поред ње неки надрндани, узео моје текстове и каже ми: "Овде ти мој број, јави ми се". Ја се мислим, што сада њему да се јављам? После сам ја схватила да уколико продуценти не изаберу хит, певачи се ту хлеба неће најести, певачи говоре ово је хит, а појма немају. Треба да слушају људе који су направили колико хитова -изјавила је Љиљана.

Фото: Принтсрин/Јутјуб/ Ново јутро/Катарина Михајловиц

 

Јевремовићева је открила како је изгледао њен пут познат текстописца и колико су у то време зарађивали текстописци: 

- Морам да кажем да ме моја сестра Снежана Мишковић Викторија није довела на естраду, моја фамилија је сазнала да је пишем када је изашао хит "Ветрови туге". Ја нисам смела да се јавим Викторији јер сам мислила да ће ме напеналити што радим народњаке. Ја сам се у том периоду вратила у Смедерево јер сам завшила факултет и требало је да се удам, међутим, мени се јави Снежана и она ми каже: "Како да радиш посао од куће, ти мораш да дођеш у Београд" и тако је и било. Преко дана народњаци, увече рокери. Мој живот је био баш буран - открила је Љиљана за домаће медије.

Ретко ко зна да је Љиљана заслужна за каријеру Бобана Рајовића:  

- Бобана доведе његов брат, дошао са неке четири песме и ја му кажем: "баци то", а он ми каже како је то платио. Ја му кажем ако је већ дошао код мене онда нека баци, он мени каже: "ја много волим да будем популаран", како је то изговорио,тако ме је и купио. Одем ја код Сање Илића да тражим мелодију, и она мене пита да ли зна да пева, ја кажем не зна, али има слуха. Сања мени да мелодију за песму "Аеродром", и тако ја направим песму, одведем га код Марине Туцаковић и изгурасмо први албум са хитом "Пироман" - открила је Јевремовићева.

- Радим као продавачица за 300 динара, а као текстописац сам узимала 300 евра за једну речницу - рекла је Љиљана.

(Нова)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".