Poznata je po brojnim pesmama koje su pevače podigle do slave, a malo ko zna da ih je ona napisala. 

- Gledala sam kako da nađem put, lepo pišem, muzikalna sam, diplomirala sam na Poljoprivrednom fakultetu, a u to vreme sam spremala jedan od poslednjih ispita i diplomirala sam na vinima. Firme su propadale, bilo je jako teško vreme, ja učim a ne znam zašto učim jer posla nema, plate su tada bile 5 nemačkih maraka. Iznajmljivala sam stan u Beogradu i pored mene je bio jedan Keba koji je svirao harmoniku, taj Keba mi se na glavu popeo i ja kao perfektni sluhista kada on promaši nešto ne mogu da ga slušam, on ni ritma ni ništa. Odem na trafiku i kupim Sabor. Odem u radio Smederevo kod jednog kompozitora i tamo pevačica Živkica Miletić čuvena, ona mi je bila prva na tapetu, nije baš bila poznata, pa nisam ni ja i tako ćemo da krenemo. Pored nje neki nadrndani, uzeo moje tekstove i kaže mi: "Ovde ti moj broj, javi mi se". Ja se mislim, što sada njemu da se javljam? Posle sam ja shvatila da ukoliko producenti ne izaberu hit, pevači se tu hleba neće najesti, pevači govore ovo je hit, a pojma nemaju. Treba da slušaju ljude koji su napravili koliko hitova -izjavila je LJiljana.

Foto: Printsrin/Jutjub/ Novo jutro/Katarina Mihajlovic

 

Jevremovićeva je otkrila kako je izgledao njen put poznat tekstopisca i koliko su u to vreme zarađivali tekstopisci: 

- Moram da kažem da me moja sestra Snežana Mišković Viktorija nije dovela na estradu, moja familija je saznala da je pišem kada je izašao hit "Vetrovi tuge". Ja nisam smela da se javim Viktoriji jer sam mislila da će me napenaliti što radim narodnjake. Ja sam se u tom periodu vratila u Smederevo jer sam zavšila fakultet i trebalo je da se udam, međutim, meni se javi Snežana i ona mi kaže: "Kako da radiš posao od kuće, ti moraš da dođeš u Beograd" i tako je i bilo. Preko dana narodnjaci, uveče rokeri. Moj život je bio baš buran - otkrila je LJiljana za domaće medije.

Retko ko zna da je LJiljana zaslužna za karijeru Bobana Rajovića:  

- Bobana dovede njegov brat, došao sa neke četiri pesme i ja mu kažem: "baci to", a on mi kaže kako je to platio. Ja mu kažem ako je već došao kod mene onda neka baci, on meni kaže: "ja mnogo volim da budem popularan", kako je to izgovorio,tako me je i kupio. Odem ja kod Sanje Ilića da tražim melodiju, i ona mene pita da li zna da peva, ja kažem ne zna, ali ima sluha. Sanja meni da melodiju za pesmu "Aerodrom", i tako ja napravim pesmu, odvedem ga kod Marine Tucaković i izgurasmo prvi album sa hitom "Piroman" - otkrila je Jevremovićeva.

- Radim kao prodavačica za 300 dinara, a kao tekstopisac sam uzimala 300 evra za jednu rečnicu - rekla je LJiljana.

(Nova)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".