Богату тренерску каријеру, која је трајала од 1968. до 2015. године обележиле су бројне занимљиве анегдоте о којима је легендарни Ћиро, као прави шоумен, радо причао.

У једном интервјуу који дао пре две године, Ћиро је открио да је био на корак од Црвене звезде.

- Имао сам позив од Ивана Стамболића да преузмем Звезду, не бих о години. Све је било уговорено, али су Џајић и Цветковић блокирали, уз речи: "Где ће Хрват да нам буде тренер" и ту се свака прича завршила - открио је тада Ћиро у разговору за "Српски телеграф".

Фото: Н. Параушић

 

Није жалио што није добио прилику да седне на клубу црвено-белих.

- Није ми жао јер сам динамовац. Најдража ми је титула из 1982, када сам био испред Звезде и донео "модрима" прву титулу после 20 и кусур година - додао ће Блажевић.

Ћиро је имао сјајне односе са великим именима српског фудбала и никада није крио да обожава Београд.

- Сви су ми пријатељи, и Бјековић и Зечевић, али највише волим Џају. Он и ја смо као браћа, увек се обрадујем када га видим. Џаја је мој господин, човек који се никада није окаљао - рекао је Ћиро и додао: - У Београду сам као код куће. Никада на улици нисам доживео непријатност.

Фото: Архив Новости/М.Коковић

 

У занимљивом интервјуу славни Хрват је признао да је био опчињен чувеном српском глумицом Миленом Дравић.

- Симпатија ми је била Милена Дравић. Није то била љубав, већ ложење, како се већ каже. Ја волим само своју супругу, с којом сам у браку више од 60 година - открио је тада Ћиро.

Знао је да му се ближи крај, али није се плашио. Био је задовољан својим животом јер је постигао све што је желео.

- Молио бих све да не жале за мном јер сам пред одласком. Увек сам имао леп живот и од непријатеља сваког сам направио макар полупријатеља, а потом пријатеља. Поносан сам на себе. Никада се нисам препирао и свађао, а шовинизам је одвратно име, а камоли понашање - рекао је тада Ћиро.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".