Bogatu trenersku karijeru, koja je trajala od 1968. do 2015. godine obeležile su brojne zanimljive anegdote o kojima je legendarni Ćiro, kao pravi šoumen, rado pričao.

U jednom intervjuu koji dao pre dve godine, Ćiro je otkrio da je bio na korak od Crvene zvezde.

- Imao sam poziv od Ivana Stambolića da preuzmem Zvezdu, ne bih o godini. Sve je bilo ugovoreno, ali su DŽajić i Cvetković blokirali, uz reči: "Gde će Hrvat da nam bude trener" i tu se svaka priča završila - otkrio je tada Ćiro u razgovoru za "Srpski telegraf".

Foto: N. Paraušić

 

Nije žalio što nije dobio priliku da sedne na klubu crveno-belih.

- Nije mi žao jer sam dinamovac. Najdraža mi je titula iz 1982, kada sam bio ispred Zvezde i doneo "modrima" prvu titulu posle 20 i kusur godina - dodao će Blažević.

Ćiro je imao sjajne odnose sa velikim imenima srpskog fudbala i nikada nije krio da obožava Beograd.

- Svi su mi prijatelji, i Bjeković i Zečević, ali najviše volim DŽaju. On i ja smo kao braća, uvek se obradujem kada ga vidim. DŽaja je moj gospodin, čovek koji se nikada nije okaljao - rekao je Ćiro i dodao: - U Beogradu sam kao kod kuće. Nikada na ulici nisam doživeo neprijatnost.

Foto: Arhiv Novosti/M.Koković

 

U zanimljivom intervjuu slavni Hrvat je priznao da je bio opčinjen čuvenom srpskom glumicom Milenom Dravić.

- Simpatija mi je bila Milena Dravić. Nije to bila ljubav, već loženje, kako se već kaže. Ja volim samo svoju suprugu, s kojom sam u braku više od 60 godina - otkrio je tada Ćiro.

Znao je da mu se bliži kraj, ali nije se plašio. Bio je zadovoljan svojim životom jer je postigao sve što je želeo.

- Molio bih sve da ne žale za mnom jer sam pred odlaskom. Uvek sam imao lep život i od neprijatelja svakog sam napravio makar poluprijatelja, a potom prijatelja. Ponosan sam na sebe. Nikada se nisam prepirao i svađao, a šovinizam je odvratno ime, a kamoli ponašanje - rekao je tada Ćiro.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".