"Блоомберг" процењује да је "Squid Game" Нетфликсу донео око 900 милиона долара, а снимање је коштало 21,4 милиона долара, наводи ББЦ. Без обзира на вртоглаве цифре, творац серије каже како се није обогатио.

Хванг Донг Хyк творац је ове мега популарне серије који каже да га она, упркос глобалном успеху, није обогатила. Рекао је да, у поређењу са освојених 36 милиона долара, колико добија победник игре у његовој серији, ипак није толико богат. 

 

- Имам довољно. Имам довољно да ставим храну на сто. И није да ми Нетфликс плаћа бонус. Нетфликс ми је платио према изворном уговору - рекао је у разговору за "Гардијан" и додао да је током снимања због силног стреса изгубио шест зуба.

- Било је физички и ментално исцпрљујуће, али стално сам добијао нове идеје током снимања па се и посао повећао - рекао је.

Вол стрит журнал је раније известио да је Хванг за време писања сценарија за серију живео с мајком и баком и имао је финансијске потешкоће. У једном је тренутку чак морао да престане са писањем сценарија за серију како би продао свој лаптоп за 675 долара у готовини.

Платформа за стриминг Нетфликс удвостручила је број претплатника у трећем тромесечју захваљујући ТВ серијама са неенглеског говорног подручја, међу којима се издвајао јужнокорејски хит "Squid Game" који је уједно био и најгледанији серијал након премијере.

 

 

Хванг је за "Инди вајр" рекао да се серија темељи на проблемима у свету, укључујући економску кризу у Јужној Кореји која је утицала и на њега. 

Иако је успех серије неупитан, запањујућа је чињеница да су студији чак 10 година одбијали причу, која је изворно написана као филм, јер је концепт "превише гротескан и превише нереалистичан".

Тренутно се воде разговори о снимању друге сезоне, но творац серије није одушевљен том идејом. Раније је за америчке медије рекао да је због стреса снимања прве сезоне изгубио шест зуба. 

- Немам добро разрађене планове за "Squid Game 2". Прилично је заморно размишљати о томе. Када бих то радио, сигурно не бих радио сам. Размислио бих о кориштењу собе за писце и желео бих више искусних редитеља - рекао је Хванг.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".