Алер се фантастично снашао у казненом простору и главом је погодио небрањени део мреже на асистенцију Гереира. 

Нападачу, који је прошло лето прошао у немачку екипу из Ајакса, ово је први гол на званичној утакмици још од маја месеца 2022. године. 

 

 

Подсетимо, њему је током прошле године дијагностификован рак тестиса, након чега се опорављао.  

Интересантно, фудбалер не само да је победио рак, него је и постигао погодак на Светски дан борбе против рака.

Репрезентативац Обале Слоноваче се тренинзима вратио тек почетком ове године, а до сада је одиграо четири лигашка меча и уписао једну асистенцију. Ове четири утакмице су уједно и његове прве у дресу тима из Дортмунда. 

Алер је прошлог августу говорио о томе како је његова породица реаговала на вест, при чему је бивши нападач Вест Хема признао да се његова мајка мучила да се помири са његовом дијагнозом.

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: Танјуг/АП

 

- Моја жена је била у шоку, али је могла да се носи са тим. Али.. моја мама.. није било исто, јер мајке су мајке. Позвао сам своју браћу и сестре да се уверим да ће бити ту за њу, како се не би осећала сама. - рекла је Алер у интервјуу за ЕСПН.

Фудбалер Борусије из Дортмунда био је на Светском првенству у Катару, где је добио позивницу да буде почасни гост.

Фото: Јутјуб принтскрин/ESPN NL

 

Алер је рођен у Француској и прошао је све млађе фудбалске селекције те земље, али је 2020. одлучио да игра за Обалу Слоноваче.

Снажни нападач у каријери је играо за Оксер, Утрехт, Ајнтрахт из Франкфурта, Вест Хем и Ајакс, из ког је овог лета прешао у Борусију из Дортмунда.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".