Aler se fantastično snašao u kaznenom prostoru i glavom je pogodio nebranjeni deo mreže na asistenciju Gereira. 

Napadaču, koji je prošlo leto prošao u nemačku ekipu iz Ajaksa, ovo je prvi gol na zvaničnoj utakmici još od maja meseca 2022. godine. 

 

 

Podsetimo, njemu je tokom prošle godine dijagnostifikovan rak testisa, nakon čega se oporavljao.  

Interesantno, fudbaler ne samo da je pobedio rak, nego je i postigao pogodak na Svetski dan borbe protiv raka.

Reprezentativac Obale Slonovače se treninzima vratio tek početkom ove godine, a do sada je odigrao četiri ligaška meča i upisao jednu asistenciju. Ove četiri utakmice su ujedno i njegove prve u dresu tima iz Dortmunda. 

Aler je prošlog avgustu govorio o tome kako je njegova porodica reagovala na vest, pri čemu je bivši napadač Vest Hema priznao da se njegova majka mučila da se pomiri sa njegovom dijagnozom.

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

 

- Moja žena je bila u šoku, ali je mogla da se nosi sa tim. Ali.. moja mama.. nije bilo isto, jer majke su majke. Pozvao sam svoju braću i sestre da se uverim da će biti tu za nju, kako se ne bi osećala sama. - rekla je Aler u intervjuu za ESPN.

Fudbaler Borusije iz Dortmunda bio je na Svetskom prvenstvu u Kataru, gde je dobio pozivnicu da bude počasni gost.

Foto: Jutjub printskrin/ESPN NL

 

Aler je rođen u Francuskoj i prošao je sve mlađe fudbalske selekcije te zemlje, ali je 2020. odlučio da igra za Obalu Slonovače.

Snažni napadač u karijeri je igrao za Okser, Utreht, Ajntraht iz Frankfurta, Vest Hem i Ajaks, iz kog je ovog leta prešao u Borusiju iz Dortmunda.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".