Фудбалски клуб Црвена звезда објавио је данас на званичном сајту да ће се ВИП трибина на западној страни стадиона "Рајко Митић" убудуће звати по Синиши Михајловићу.

Одлука је донета једногласно на седници Скупштине ФК Црвена звезда на предлог потпредседника Управног одбора Јована Аћимовића.

- Није Синиша постао Звездина легенда само због играчких, већ због људских квалитета. Миха никада није прекинуо везу са Црвеном звездом и Србијом и био је вечити амбасадор нашег клуба и народа. Увек је са поносом истицао одакле потиче, да припада Црвеној звезди и Србији, а његова трагична и прерана смрт је несумњиво утицала да уђе у легенду - стоји у саопштењу Црвене звезде.

Михајловић је у Црвеној звезди одиграо 38 утакмица и постигао девет голова. Био је део тима "црвено-белих" који су 1991. године освојили Куп европских шампионам као и Интерконтинентални куп у децембру исте године.

 

Подсетимо, фудбалери Црвене звезде играће против Војводине први меч пролећне сезоне, а некадашњи клубови Синише Михајловића меч ће посветити управо Михи.

Синиша Михајловић нас је напустио крајем прошле године након дуге и тешке болести, а клубови у којима је оставио велики траг срешће се у уводном мечу наставка сезоне. 

 

 

Синиша Михајловић биографија

Рођен 20. фебруара 1969. у Вуковару, Синиша Михајловић је фудбалску каријеру почео као лево крило, да би преласком у Италију био прекомандован у одбрану, где је играо до краја играчке каријере.

Прво је наступао за Борово, потом за Војводину, а од 1990. до 1992. за Црвену звезду, с којом је освојио Куп шампиона и Интерконтинентални куп. Прешао је потом у Серију А, где је носио дресове Роме, Сампдорије, Лација и Интера.

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: ФК Црвена Звезда

 

За репрезентацију Југославије Михајловић је одиграо 63 утакмице и постигао 10 голова, а учествовао је и на Светском првенству 1998. и Европском првенству 2000.

После завршетка играчке каријере радио је као помоћни тренер у Интеру до 2008. и у том периоду освојио још две титуле првака као и један трофеј суперкупа Италије.

Фото: Танјуг/АП

 

Поред Интера је био и тренер Катаније, Фјорентине, фудбалске репрезентације Србије, Сампдорије, Милана, Торина и Спортинга из Лисабона, а у Болоњи је био двапут. Поседњи пут од 2019, тачно десет година након што је први пут напустио тај клуб.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".