Многе естрадне личности из света музике промениле су имена ради лакшег памћења како би били што запаженији на јавној сцени, а неки су чак и заувек задржали своје песудониме.

Откад је Минимакс средином 80-их година прошлог века Фахрети Јахић дао надимак Лепа Брена, многи су се одлучили за што звучније и оригиналније естрадно име које ће лако ући у уши публици.

Иначе пре Брене, другачије су се представљале само две певачице које су обележиле музичку сцену у Југославији, а то су Силвана Арменулић, чије је право име било Зилха Бајрактаревић и њена колегиница Лепосава Мушовић, којој је било лакше да до естрадног врха стигне као Лепа Лукић која је рођена у Милочају, док је Силвана у Добоју.

Фото: В. Данилов

 

Списак оних који се чак и деценијама зову другачије, веома је дугачак, а сигурно за неке од јавних личности никада не бисте погодили. 

Хрватски певач је такође решио да промени име Адолф Топић у Дадо Топић, јер како је истакао Адолф је име које је добио на рођењу, али никада га није користио.

Аца Лукас, творац великих хитова добио је свој уметнички надимак “Лукас”, по имену чувеног сплава на Новом Београду где је наступао и постао популаран почетком деведесетих година, а његово право име је Александар Вуксановић.

Радојка Аџић је право име Даре Бубамаре, док је Милојко Китић своје име скратио и узео је само Миле како би био модернији.

Фото АТА Images

 

Мина Костић је променила име и презиме кад је имала само 19 година, а заправо се звала Минира Јашари.

Тина Ивановић је заправо Радмила, а каријеру је започела као Лепа Рада, али под тим именом се није прославила, иако је имала потребу да се естради пре 20 година представи под правим именом, док се њен колега из Босне, ДЈ Крмак заправо зове Горан Жижак, али то мали број људи зна.

Најпознатији извођач влашке музике код нас Изворинка Милошевић носи влашко име Фунтињора Фунта Лунга, а када је кренула у школу, њено име су превели на српски па су је назвали Изворинка, па је певачица одлучила да га задржи.

Фото: АТА имагес

 

Певачица Јана се уствари зове Драгана Тодоровић и рођена је у Приштини, а одрасла је у Бабином Мосту.

Гордана-Надежда Полић је стекла популарност као Ана Бекута, пореклом је из Прибојске Бање, а мали број људи зна њено право име, а њен колега Беки Бекић се зове Бехљуљ Бехљуљи и пореклом је из Гусиња.

Ђоле Ђогани се зове Хамит Ђогај, док се његов брат познатији као Гаги Ђогани, зове Газмен Ђогај, а син њиховог брата познат је као Баки Б3, а право име му је Бекрим Ђогај, како је једном навео Ђорђе, мајка му је Македонка док му је отац са Косова.

Фото: ATA Images

 

Некадашња чланица групе Фанки Џи, бивша жена Гагија Анабела Атијас се звала Разија Буква,   певачица је иначе, рођена у Горажду.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ