Његова породица је потврдила да је преминуо у болници у Торонту прошле недеље, а комеморација је планирана за касније, у марту, како наводи Мирор.

Џорџ је рођен у Брамптону у Онтарију 1933, а био је награђивани спортиста у школским данима пре него што је прешао границу и отишао на Универзитет Колумбија, где је упознао супругу Адел, с којом је био у браку 61 годину.

Упркос томе што је ишао на факултет и магистрирао пословање, Џорџ је сматрао да му је суђена глума, па је наставио да ради у позоришту. У шездесетим и седамдесетим нашао се у малим улогама у "Rosemary's Baby", "Airport" i "Norma ​​Rae", све док није утеловио познатог шефа.

Глумачка постава тада је била састављена од имена као што су бивши фудбалер Буба Смит, Џорџ Гејнес и Ким Катрал пре њене улоге Саманте у серији "Секс и град". Џорџ је отишао након шест филмова, одбивши да остане за последњи, али то није био крај његове каријере.

Наставио је да глуми "Barry Goldwatera" у филму "The Reagans" из 2003, а три године касније тумачио је "Dick Cheneya" у контроверзном ABC-јевом дводелном "The Path To 9/11". Док је радио на својој глумачкој каријери, бацио се и на хуманитарни рад, као амбасадор УНИЦЕФ-а, у којем је и 1990. добио награду "Danny Kaye UNICEF Canada".

БОНУС ВИДЕО:

Janko Marković