Ипак, само дан након велике победе, клуб се огласио због инцидента који се догодио нешто раније.

Партизан је кажњен од стране Евролиге због понашања једног навијача на утакмици против Басконије, коју су црно-бели победили 83:65. Како се наводи, навијач Партизана пљунуо je евролигашког судију, а клуб је успео да га идентификује. 

Покренута је тужба против окривљеног лица, а КК Партизан је решио да драконски казни навијача због његовог понашања. Како је клуб навео, њему ће доживотно бити забрањен улазак на утакмице КК Партизан. Клуб је истакао да сви заједно морамо да станемо на пут оваквом понашању, а саопштење КК Партизан преносимо у целости:  

- КК Партизан је покренуо процедуру покретања тужбе против лица С. Г. које је на утакмици Партизан Моззарт Бет - Баскониа пљунуло судију, што се у приложеном снимку види. Лице С. Г. је од стране полиције легитимисано и њему је од сада доживотно забрањен улазак у халу где год да Партизан Моззарт Бет игра као домаћин. Као што се на снимку види, С. Г. је ничим изазван, при убедљив<ом вођству Партизана и без икакве сумње у било коју одлуку арбитара учинио ово дело. Клуб ће од починиоца судским путем потраживати накнаду штете за изречену казну Евролиге у износу од 5.000 евра, увећану за додатне трошкове. Морамо заједно стати на пут изгредницима у нашим дворанама - наводи се у саопштењу. 

Фото: МВ

 

Партизан након победа над Црвеном звездом и Асвелом има скор од 11 победа и 11 пораза и тренутно се налази на 9. месту Евролиге.

Следећу европску утакмицу, кошаркаши Партизана играју већ за два дана против екипе Жалгириса.

Подсетимо, Евролига је недавно на званичном сајту објавила да је КК Партизан најгледанији клуб у овом такмичењу. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".