Ipak, samo dan nakon velike pobede, klub se oglasio zbog incidenta koji se dogodio nešto ranije.

Partizan je kažnjen od strane Evrolige zbog ponašanja jednog navijača na utakmici protiv Baskonije, koju su crno-beli pobedili 83:65. Kako se navodi, navijač Partizana pljunuo je evroligaškog sudiju, a klub je uspeo da ga identifikuje. 

Pokrenuta je tužba protiv okrivljenog lica, a KK Partizan je rešio da drakonski kazni navijača zbog njegovog ponašanja. Kako je klub naveo, njemu će doživotno biti zabranjen ulazak na utakmice KK Partizan. Klub je istakao da svi zajedno moramo da stanemo na put ovakvom ponašanju, a saopštenje KK Partizan prenosimo u celosti:  

- KK Partizan je pokrenuo proceduru pokretanja tužbe protiv lica S. G. koje je na utakmici Partizan Mozzart Bet - Baskonia pljunulo sudiju, što se u priloženom snimku vidi. Lice S. G. je od strane policije legitimisano i njemu je od sada doživotno zabranjen ulazak u halu gde god da Partizan Mozzart Bet igra kao domaćin. Kao što se na snimku vidi, S. G. je ničim izazvan, pri ubedljiv<om vođstvu Partizana i bez ikakve sumnje u bilo koju odluku arbitara učinio ovo delo. Klub će od počinioca sudskim putem potraživati naknadu štete za izrečenu kaznu Evrolige u iznosu od 5.000 evra, uvećanu za dodatne troškove. Moramo zajedno stati na put izgrednicima u našim dvoranama - navodi se u saopštenju. 

Foto: MV

 

Partizan nakon pobeda nad Crvenom zvezdom i Asvelom ima skor od 11 pobeda i 11 poraza i trenutno se nalazi na 9. mestu Evrolige.

Sledeću evropsku utakmicu, košarkaši Partizana igraju već za dva dana protiv ekipe Žalgirisa.

Podsetimo, Evroliga je nedavno na zvaničnom sajtu objavila da je KK Partizan najgledaniji klub u ovom takmičenju. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".