Кошаркаши Денвер Нагетса предвођени Николом Јокићем савладали су ноћас на домаћем терену екипу Њу Орлеанс Пеликанса резултатом 122:113.

Двоструки МВП НБА лиге одиграо је још једну феноменалну партију и забележио нови трипл-дабл учина. Јокић је меч против пеликана завршио са 26 постигнутих кошева, 18 скокова и 15 асистенција.

Као што смо и навикли, ретроспектива ове утакмице се углавном односи на сјајне потезе Сомборца, али један потез се посебно издвојио. 

На двадесетак секунди до полувремена, Јокић је направио финту која је изазвала неверицу код навијача на трибинама. Он је у свом стилу надмудрио чак тројицу противничких играча који су били око њега, а потом и погодио уз фаул. Ово је довело до ерупције одушевљења на трибинама, али и чуђења како му је овако нешто пошло за руком. 

Атрактивним потезом Јокић је одушевио и коментатора који није крио своју изненађеност.

- Погледајте дриблинг...О мој Боже! Кошаркашка поезија! Овај момак је невероватан - викао је коментатор. 

Погледајте како је то изгледало:

Овом победом, екипа из Колорада уписала је 35. овосезонски тријумф и тако је остала на лидерској позицији Западне конференције НБА лиге, највише захваљујући сјајним партијама популарног Џокера. 

Јокић ове сезоне стварно игра фантастичну кошарку и просечно бележи трипл-дабл учинак по мечу. Сомборац у просеку има 25.1 поен, 11.1 скок и округло 10 асистенција. Ове сезоне уписао је 16 трипл-дабл учинака, укупно 92 у каријери.

Његову одличну игру препознали су и навијачи, те се налази у стартној постави на предстојећој Ол стар утакмици која је на програму 19. фебруара.

Фото: Профимедиа

 

Поред Јокића, у стартној постави Западне конференције налазе се и Стеф Кари, Лука Дончић, Леброн Џејмс и Зион Вилијамсон.

Јокићу ће ово бити већ пето учешће на Ол стар викенду.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш