Apelacioni sud je potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu kojom je Špagovićeva osuđena za krivično delo teško ubistvo, rečeno je danas Tanjugu u Apelacionom sudu.

Ona je u pritvoru od jula 2019. godine.

Špagovićeva je ubila Majdu Garović, deviznu penzionerku, svoju nekadašnju komšinicu iz Zemuna. Motiv je bio dug od 2.500 evra koje je uzajmila od Garovićeve, ali joj novac nije vratila.

Špagovićeva je navela da je starici dugovala 2.500 evra, da je imala da joj vrati samo polovinu tog iznosa, ali je ova insistirala da joj vrati sve. Rasprava i svađa su, kako je tad rekla, izmakle kontroli, pa je Majdu udarila nekom činijom, a onda i drugom posudom.

Nakon zločina, devojka je sa tela starice je skinula zlatan lanac i prodala ga u jednoj zalagaonici.

Potom je telo žene spakovala u kofer, odvezla u iznajmljenom "pežou 508" u Krčedin, bacila u kontejner i zapalila.

Foto: Arhiva Novosti

 

Tragovi krvi su, međutim, ostali na tapacirungu vozila.

Porodica je prijavila staričin nestanak, a nekoliko dana kasnije telo je pronađeno u krčedinskom kontejneru, nakon čega je utvrđeno da se radi o nestaloj Majdi Garović.

Jelenin bivši muž Marko Špagović ispričao da je u tom periodu bio rastavljen od nje i da se tog 15. juna 2019. godine, kada je ubijena njihova komšinica Majda, po podne sreo sa Jelenom.

- Dete je tog dana bilo kod mene i išli smo svi zajedno da mu kupimo pantofle. Posle smo seli u kafić, popili limunadu, a dete je pojelo sladoled. Nisam primetio nikakve promene u Jeleninom ponašanju. Prema detetu se normalno odnosila, a pričali smo i o tome da ga vodi na more - ispričao je Marko Špagović.

On je kazao da Jelena dok su bili u braku nikada nije bila nasilna i da je sa svima imala dobre odnose.

Špagović je inače ćerka Saše Dujovića, bivšeg poslanika i funkcionera "Srpske desnice".

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".