Патријарх српски Порфирије налази се у радној посети Сједињеним Америчким Државама, он је најпре посетио Њујорк, за чију парохију је лично преузео надлежност. Верници СПЦ из Њујорка с великом радошћу дочекали су првог човека СПЦ.

- Патријарх је обишао Саборни храм Светог Саве, у протеклих шест година обављен је значајан део радова, али је преостало још много посла. Засад је задовољан како теку ти радови. Верницима је драго што им је враћен старешина храма отац Живојин, на њима је да се докажу сад. Људи су тако били сукобљени због неких интереса, али је патријарх са својим људима успео да то смири и доведе у ред. Ово је јако делотворна посета - наводи извор Курира из СПЦ.

Први човек СПЦ ће у САД боравити до 5. фебруара, а како сазнајемо, он је засад задовољан стањем које је затекао. Патријарх је у наставку посете САД допутовао у Чикаго, наредних дана посетиће и Православни богословски факултет у Либертивилу. Планиран је и сусрет српског патријарха с надлежним епископима СПЦ на простору Северне, Средње и Јужне Америке у манастиру Нова Грачаница на Трећем језеру.

Фото: Профимедиа

 

- Тројица епископа ће известити патријарха о стању у својим епархијама - додао је наш извор.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".