Patrijarh srpski Porfirije nalazi se u radnoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama, on je najpre posetio NJujork, za čiju parohiju je lično preuzeo nadležnost. Vernici SPC iz NJujorka s velikom radošću dočekali su prvog čoveka SPC.

- Patrijarh je obišao Saborni hram Svetog Save, u proteklih šest godina obavljen je značajan deo radova, ali je preostalo još mnogo posla. Zasad je zadovoljan kako teku ti radovi. Vernicima je drago što im je vraćen starešina hrama otac Živojin, na njima je da se dokažu sad. LJudi su tako bili sukobljeni zbog nekih interesa, ali je patrijarh sa svojim ljudima uspeo da to smiri i dovede u red. Ovo je jako delotvorna poseta - navodi izvor Kurira iz SPC.

Prvi čovek SPC će u SAD boraviti do 5. februara, a kako saznajemo, on je zasad zadovoljan stanjem koje je zatekao. Patrijarh je u nastavku posete SAD doputovao u Čikago, narednih dana posetiće i Pravoslavni bogoslovski fakultet u Libertivilu. Planiran je i susret srpskog patrijarha s nadležnim episkopima SPC na prostoru Severne, Srednje i Južne Amerike u manastiru Nova Gračanica na Trećem jezeru.

Foto: Profimedia

 

- Trojica episkopa će izvestiti patrijarha o stanju u svojim eparhijama - dodao je naš izvor.

(Kurir)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".