Наоружани нападач, 72-годишњи мушкарац, покушао је још једном да употреби ватрено оружје у другом клубу, само неколико минута након прве пуцњаве у суботу увече, али власти су саопштиле да су му двојица пролазника отела оружје пре него што је испалио метак, а он је побегао је са тог места, преноси Ројтерс.

Шериф округа Лос Анђелес Роберт Луна идентификовао је осумњиченог као Хуу Кан Трана, за кога је навео да је употребио ватрено оружје у популарном плесном клубу међу старијим посетиоцима у Монтереј Парку, 11 км источно од центра Лос Анђелеса.

Луна није идентификовао ниједну од жртава, али је саопштио да је погининуло пет мушкараца и пет жена који имају 50, 60 и више година.

 

 

Од још 10 повређених у овој пуцњави, седам је било хоспитализовано до недеље увече, а најмање једна особа налази се у критичном стању, наводи британска агенција.

Истрага још није уврдила шта су мотиви овог злочина, навео је Луна.

Фото: Танјуг/АП

 

Након што је, како тврди полиција, Тран пуцао у Монтереј парку око 22 сата у суботу, пресрели су га пролазници у другом плесном клубу у суседном граду Алхамбра, око 20 минута касније.

- Могу да вам кажем да је осумњичени ушао тамо, вероватно са намером да убије још људи, а двојица храбрих суграђана су одлучила да предузму акцију и разоружају га - рекао је полицијски званичник.

 

 

Шериф је саопштио да је Тран окренуо пиштољ ка себи у недељу и извршио самоубиство, када је полиција пришла белом комбију који је возио у Торансу, око 34 км од места пуцњаве у плесном студију "Стар балрум" у Монтереј парку.

Полицајци су чули само један пуцањ из комбија док су се приближавали, а затим су се повукли и позвали специјалце.

У Монтереј Парку, где се смртоносни напада догодио у тренутку када је хиљаде људи прослављало дочек Лунарне нове године, живи око 60.000 становника, а већина су азијатског порекла, наводи Ројтерс.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".