Једна од омиљених домаћих глумица, Јована Стојиљковић позната је по великом таленту и широком осмеху, иза ког се крије много туге.

Глумица се прославила улогама у серијама Јутро ће променити све, Јужни ветар и Сенке над Балканом, али и филмовима Кад љубав закасни, Панама, Отаџбина, као и бројиним позоришним представама. Своју прву филмску улогу је одиграла када је имала 13 година – играла је Сању у комедији Млади положајник. Тренутно је звезда филма Вера, о српској Мата Хари, шпијунки из Лесковца.

Годинама је у вези са колегом Гораном Богданом. Овај пар је познат и по томе да никада не прича јавно о својој вези, а оно што једнако интригира као њен љубавни живот, јесу трагедије које је преживела Јованина породица.

Њен деда био је некадашњи министар полиције Влајко Стојиљковић, који је пре 20 година извршио самоубиство на степеништу Савезне Скупштине и то годину дана након што је самоубиство починила и његова супруга Јелисавета, Јованина бака.

И њихов син, Јованин отац Владимир, такође је себи одузео живот 2004.

Глумица је једном приликом причала о турбулентним деведесетим, током којих је одрастала.

– Морала сам да се одређујем и да кроз своје идеје и ставове људима говорим ко сам. Одрасла сам у једном крају у Београду који је, нажалост, познат по насиљу, и у кварту сам морала да се изборим не да сачувам патике, него и за живу главу, а још сам и девојчица – присетила се глумица.

Фото: Танјуг/ Драган Кујунџић

 

Лепу глумицу тешка породична историја није спречила да се бори за своје снове и да за врло кратко време постане једна од најцењенијих и најуспешнијих младих глумица на овим просторима.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Јелица Сретеновић

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".