Bunker se nalazi u Kampobelo di Mazari, malom gradu na Siciliji u kom je živeo Denaro.

Istražitelji u bunkeru traže dokumente koji su bili u Denarovom posedu, posebno veliku tajnu arhivu Tota Rine, šefa sicilijanske mafije koji je 2017. godine preminuo u zatvoru.

Foto: Profimedia

 

Foto: Vikipedija

 

Prema nekim doušnicima iz mafijaških krugova, Denaro je ukrao dokumente koji navodno sadrže tajne o mafijaškim ubistvima u proteklih 40 godina, piše Gardijan.

Tužioci veruju da Denaro ima informacije o nekim od najgnusnijih zločina koje je počinila sicilijanska mafija, uključujući bombaške napade u kojima su ubijene sudije Đovani Falkone i Paolo Borselino i ubistvo Đuzepea Di Matea, 12-godišnjeg sina jednog mafijaša, koji je zadavljen i rastvoren u kiselini.

Foto: Tanjug/AP

 

Denaro je 2002. godine osuđen u odsustvu na doživotni zatvor za ubistvo, mučenje, otmicu, bombaške napade, pranje novca i trgovinu drogom.

Poznat je i po nadimku Dijabolik ili "U Siku" (Mršavi). Rođen je u Kastelvetranu na Siciliji 1962. godine. NJegov otac je bio moćni šef Koza Nostre i Denaro je napredovao u porodičnom biznisu gradeći ilegalnu imperiju vrednu milijarde evra.

Foto: Profimedia

 

Foto: Profimedia

 

Mafijaški bosovi u Italiji poznati su po izgradnji tunela za bekstvo ispod svojih kuća, sofisticiranih bunkera u planinama do kojih se može doći samo peške i skrovišta u šumama koje koriste kada su u bekstvu.

Funkcija i veličina bunkera u mestu Kampobelo di Mazara još nisu u potpunosti poznati. Podsetimo, Denaro je uhapšen u ponedeljak na medicinskoj klinici u Palermu, gde je bio na lečenju od tumora.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".