Позната српска глумица Анита Манчић једна је од најнаграђиванијих српских глумица своје генерације. Кроз каријеру је доживела велике успехе, а може да се похвали са чак пет Стеријиних награда, "Зорановим брком", Статуетом "Ћуран" и Наградом "Велика Жанка".

Ова феноменална глумица дала је изузетан допринос филмској, позоришној и телевизијској уметности и многим другима.

 
 

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

Домаћој публици Анита је позната по бројним улогама у култним филмским остварењима.

Она је веома осећана особа, коју често погађају туђе тешке судбине, а и сама се дуго борила са једном - недостак потомства мучио ју је годинама, све док није схватила да живот и без деце може да буде леп.

Она се на домаћој глумачкој сцени истакла својим радом и успесима, а не скандалима. Од детињства, преко школовања до богате каријере, Анита је увек била скромна и приземна жена, па мало ко зна какве је битке водила током живота.

 

Наша лепа глумица Анита Манчић је рођена 1969. године у Земуну. Одрасла је са родитељима, братом и сестром, а често је ишла и код баке Наде у Пирот. Често је, како каже, проводила време у друштву мечака, а лутке су јој биле досадне.

Она је желела да упише хидрограђевину или архитектуру, али је судбина уредила ствари тако да је пријемни за глуму на Факултету драмских уметности у Београду био је неколико дана пре пријемног на Грађевини.

 

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

Када је отишла на полагање те 1986. године није ни слутила да ће јој живот бити проткан најбољим улогама и да ће глума постати њен цео свет. У групи је била заједно с Николом Којом, Уликсом Фехмиуом и Вјером Мујовић, који су као и она глуму завршила у класи професора Владимира Јевтовића.

Од тада је глумила у више од 50 филмова и серија. Препознатљива је по улогама у филмовима „Практични водич кроз Београд са певањем и плакањем“, „Смрт човека на Балкану“ и „Монтевидео, Бог те видео!“. Играла је у серијама „Породично благо“, „Сва та равница“, „На путу за Монтевидео“, „Пси лају ветар носи“ и другима.

О свом животу ретко када говори у јавности, а оно што се о њој зна јесте да је већ дуже од две деценије у браку са графичким дизајнером Бојаном Дедићем са којим се венчала на интимној церемонији, након што је дуго одлагала венчање - због стидљивости.

 

 

- Бојан је диван. Њему верујем најдуже, и зато највише. Дивим му се што ме разуме и трпи. Често ми треба самоћа, мало би мужева то трпело. Десет година водила сам тешку борбу да постанем мајка, нажалост безуспешно. То је велики атак на организам. Тело је почело да се буни, зато сам одустала од те борбе. Размишљала сам и да усвојим дете – рекла је својевремено Анита.

Они су се заједничким снагама дуже од десет година борили да се остваре у улози родитеља, али да им се тај сан није остварио.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".