У време убиства студенткиње Иване К. (26) на Звездари у Београду, држављанин Црне Горе Ј. Г. снимљен је код њеног стана у коме је извршен злочин, према сазнањима из истраге, а он потиче из чувене породице која се бави сточарством на Проклетијама. 

О овој породици писали су црногорски медији, наводи Курир. - Надалеко чувена породица по гостопримству, која се бави сточарством у самом подножју Проклетија -, почиње чланак о породици овог момка чија је ДНК пронађена у стану у ком је убијена Ивана К.

У чланку отац младића наводи да је главни посао породице и њихова традиција сточарство, али да развијају и туризам. - Имамо 20 малих и великих говеда, а овце сам морао да продам, како бих аутентичну планинску колибу покрио непромочивим кровом и како би она могла да се користи -, рекао је отац Ј. Г. за медије.

Комшије породице наводе да је презиме породице Ј. Г. надалеко чувено у Црној Гори и да потиче из Албаније. Истичу да су познати као велики домаћини. Напомињу да су шокирани јер је Ј. Г. био у Београду у време кад је Ивана К. убијена и да ју је, како се сумња, кобне вечери допратио до стана. "Не знам шта да кажем. Ако он то јесте урадио наравно да треба да одговара. Жао ми је девојке", рекао је један познаник младића.

У репортажама о својој породици Ј. Г. је исто давао изјаве. У њима је похваљен као најмлађи водич планинара на Проклетијама, али и шире. - Касније се медијски експонирао и као борац за природу и њене лепоте, а борио се против урбанизације Проклерија. На друштвеним мрежама, све док његови ДНК трагови нису пронађени на телу убијене девојке, Ј. Г. је добијао похвале од туриста и својих колега. Ј. Г. је иначе најмлађи члан породице -, наводи извор.

Подсетимо, Ј. Г. је првог дана након објављивања да је Ивана пронађена мртва у стану на Звездари објавио фотографије на којима се налазе њих двоје уз поруку да је "анђели чувају, а да ће је он волети заувек". Сваког наредног дана је објављивао тужне поруке у којима жали за њом. Истицао је и колико пати. 

(Курир)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".