Саша Поповић је одрастао у добростојећој породици, уз оца трговачког путника и мајку домаћицу. Рано је почео да се бави музиком, прву професионалну тезгу је имао већ са 18 година.

- Било је то за Нову годину у малом месту поред Франкфурта. Два друга и ја смо свирали три дана, гости су били само Немци. Зарадили смо сви по 3.000 марака. Имали смо уговорену цену од 1.000 марака, али смо добили велики бакшиш - испричао је Саша за Курир. То је био почетак будућег великог богатства.

 

Фото: АТА имагес

 

 

Његов отац је прижељкивао да син буде адвокат, па је Саша уписао права и стигао до треће године. А онда је решио да одустане. Пола године је размишљао како да каже родитељима, јер је отац био врло строг.

- Кад сам им рекао, схватили су да ме факултет не занима и сели у кола, отишли у Трст, купили ми разглас, нову хармонику, оргуље, појачало, микрофоне и све што ми треба! Затим сам 1976. године потписао уговор на три месеца с хотелом "Путник"! Остварио сам свој први сан - прича Поповић.

Када је окупио "Лира шоу" из различитих оркестара, отац му је опет прискочио у помоћ. Пошто су музичари радили за плате од 200 марака, код Поповића су добијали по 400 марака. "Њих је тата давао из свог џепа", каже Саша. То су били све будући чланови "Слатког греха".

Радили су хотелске свирке, где год су наступали, било је дупке пуно и од тада је почиње лепа каријера и зарада. Кад је настао "Слатки грех" у којем је наступала и Лепа Брена, ређали су успех за успехом.

 

Фото: З. Кнежевић

 

 

- Свако од нас је зарађивао око 100.000 марака месечно, а милион годишње с плаћеним порезом - каже креативни директор "Звезда Гранда". А онда је, почетком деведесетих, он одлучио да сву уштеђевину стави у Дафимент банку.

- Код Дафине сам уложио отприлике 400.000 марака. Продао сам стан, три аутомобила, на то додао кеш и све орочио.

Био сам у Бечу када ми је Брена јавила да треба да вадим паре јер је начула да нешто није у реду. Отишао сам у банку, остало ми је неких 405.000 марака, пошто сам претходно подизао нешто новца с рачуна. Узео сам паре, али је дошла Дафина и рекла ми: "Још три месеца и имаћеш 700.000!" Пристао сам, а за само седам дана банка је пропала.

Фото: В. Данилов

 

 

Саша Поповић је изгубио све. Од луксузног живота је остала само гардероба и њу је сместио у гарсоњеру од 17 квадрата на последњем спрату зграде на Новом Београду.

А онда су му обили стан и однели  и ту одећу и обућу.

- Имао сам много скупих јакни, ципела... Оставили су ми само пижаму на кревету - сећа се Поповић.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".