Чувени виолиниста Стефан Миленковић већ пар година живи у Србији, тачније у Новом Саду, из којег путује на концертне турнеје.

Повратак у Србију, након пуне две деценије живота и рада у Америци, постао је известан када је схватио да ће у 43. години добити наследника са супругом Горицом Грозданић.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

Стефан и Горица су своју везу отпочели давне 2010. године, а љубав су крунисали браком четири године касније.

Горица Грозданић, сада Миленковић, такође је музичарка, тачније гитаристкиња, која је дипломирала на Универзитету у Илиноису у Чикагу и не воли много да се истиче у јавности.

Како професионално бављење музиком изискује велика одрицања, вишечасовна вежбања и одсуства од куће због концертних активности, српски виолиниста је срећан што се и његова жена Гордана бави музиком, те разуме како све то функционише.

- Имам срећу да Горица потпуно разуме мој режим и необичан ритам живота, и не само што га подржава већ ми и ангажовано помаже у многим аспектима који су део активне каријере у музичком свету данас. Свеукупно, рачунајући везу и брак, заједно смо скоро осам година. Време проведено с Горицом могу да опишем као дивних осам година заједничког живота - рекао је Стефан Миленковић 2018. за "Глорију" и додао:

- Пошто највише вежбам код куће, онда је Горица, хтела то или не, константо изложена мом свирању. Када сте професионални музичар и када је музика део сваког вашег дана, онда она постаје саставни део живота и просто је стално у ваздуху.

Подсетимо, Стефан и Горица су 2020. године постали родитељи дечака Николе, а како је и виолиниста једном приликом рекао, све се догодило у правом тренутку.

- Десило се у право време. Сваки период живота има своје циљеве и интензитет. До пре неколико година био сам концентисан на рад, концерте, путовања и предавања. То је интензиван животни стил који није компатибилан са породичним, који подразумева да сте у једном месту и да имате времена да се посветите породици - говорио је он.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".